CAMÍ DE L’1 D’OCTUBRE



Hem de saber aprofitar aquest moment històric i viure'ls intensament ja que la nostra generació, després de 300 anys de la pèrdua de llibertats del poble català, tenim la possibilitat i la responsabilitat de fer possible el gir cap a la independència.

El trencament del pacte de govern entre Alternativa i Esquerra Republicana és en boca de tothom, però nosaltres no volem parlar-ne. Tots dos han anat exposant els seus arguments però a hores d'ara ja no és tant important qui ha trencat el pacte sinó la imatge que s'està projectant a la ciutadania: un intercanvi de retrets i acusacions, cadascú explicant la seva versió. El que tenim clar és que la responsabilitat és totalment compartida i que la governabilitat del poble ha de continuar.

La data de l'1 d'Octubre com a objectiu s'aproxima i Alternativa ha garantit verbalment que facilitarà la celebració del Referèndum vinculant. Esperem que sigui així i que aquell dia es converteixi en una veritable festa de la democràcia. Perquè les urnes les posaran els polítics però la resta ho farem els ciutadans.



Per tant, encaminem la recta final per arribar a l'esperat i desitjat dia del Referèndum. Hem de fer-ho sense por malgrat que l'Estat Espanyol respon únicament amb la coacció, la por i la destrucció de l'estat de dret. Tant la postura del Sí com la postura del No són legítimes, el que és inqüestionable és que els catalans i catalanes hem de poder decidir quin futur volem de forma democràtica.

JoAN TuRu

El que decantarà la balança són els indecisos i per això, els demòcrates, el que volem és convèncer-los mitjançant diversos actes on explicarem quins arguments tenim per defensar la postura del Sí. I pensem que la millor manera per fer-ho és anar tots units. És per això que el Partit Demòcrata de Castellbisbal juntament amb altres forces favorables al Sí hem format la plataforma “Castellbisbal pel Sí” la qual aglutina entitats i partits polítics sobiranistes (PDeCAT, ERC, ANC i Òmnium Cultural).

Als diversos actes ja celebrats, se n'aniran encadenant de nous fins arribar a l’1 d'octubre. La diada de Sant Jordi, on vam poder saludar i retrobar-nos amb tants simpatitzants; el “dissabte pel sí” del mes de maig, que vam celebrar conjuntament amb molts d'altres municipis del nostre voltant; i la presentació de la plataforma Castellbisbal pel Sí aquest mes de juliol. 

Altres actes destacables que farem són:

En primer lloc i per donar la benvinguda a la Festa Major, el dia 17 d'agost us emplacem al Pati de l'Esbarjo pel Berenar pel Sí, a les 18:30h, on comptarem amb la presència del Coordinador d'Organització del Partit Demòcrata David Bonvehí. Serà un acte festiu amb el qual volem continuar el camí per conscienciar de la importància d'aconseguir un Sí ampli al referèndum, conversarem, i us explicarem perquè viurem millor en una Catalunya independent.
 En segon lloc, des de Castellbisbal pel Sí organitzem també el “Sopar pel Sí”, el qual és una reconversió de l'antic Sopar per la Independència de l'ANC, que serà el divendres 18 d'agost.

Tot seguit, a finals d'estiu, ens retrobarem per la Diada de l'11 de Setembre, just quatre dies abans d'encetar la campanya oficial pel Referèndum.

A partir d'aquí veurem si finalment els partits que no reconeixen el referèndum com un element democràtic, mobilitzen el seu electorat o continuen enrocats a no assumir que la gent vol ser escoltada, doncs en els 15 dies de campanya oficial serà quan s'intensificaran els arguments d'ambdues posicions.

A nosaltres no ens fa por el no, sabem que els arguments del Sí són infinitament més sòlids i creïbles. Tampoc ens fan por les males praxis de l'Estat Espanyol, els seus retrets i amenaces. Ens entristeix que aquesta sigui la seva única forma d'actuar, la de no escoltar.
Hem de saber aprofitar aquest moment històric i viure'ls intensament ja que la nostra generació, després de 300 anys de la pèrdua de llibertats del poble català, tenim la possibilitat i la responsabilitat de fer possible el gir cap a la independència.

Us animem a participar de tots els actes previstos, i aprofitem per desitjar-vos un bon estiu i una bona Festa Major!

Comentaris